Backlinks Plaatsen

Rieten dak is sfeervoller

Soms komt het voor dat mensen wat geld over hebben. Dit geld willen de meeste mensen niet weggeven. En aan geld dat ligt te wachten heb je ook niets. Het investeren van dit geld is dan beter. Een goede investering voor mensen die wat geld over hebben is door het geld in het dak van jouw huis te steken. Een dak van een huis moet na enkele decennia worden vervangen. Een goede vervanger van een pannendak is een dak van riet.

Een rieten dak heeft een aantal voordelen ten opzichte van een pannendak. Rieten daken isoleren beter dan pannendaken. Een huis met een rieten dak is in de zomer dus veel koeler dan een huis met een pannendak. Ook is een huis met een rieten dak in de winter veel sneller en langer warm dan een huis met een pannendak. Zo is een huis met rieten dak dus veel zuiniger in stookkosten.

Daarnaast is een rieten dak levendiger dan een pannendak. Een rieten dak kleurt namelijk mee met het weer. Een rieten dak wordt donkerder wanneer het regent en wordt lichter als de zon op het dak schijnt. Zo leeft een dak van riet meer dan een pannendak en heeft een rieten dak meer sfeer dan een dak van pannen. Zo is een rieten dak mooier.

De enige nadelen van een rieten dak is dat het dak duurder is in aanschaf dan een pannendak en dat het dak onderhoud nodig heeft om de levensduur van het dak te verlengen. Een rieten dak heeft ongeveer een keer in de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig. Afhankelijk van het onderhoud gaat het dak gemiddeld tussen de vijfentwintig en de dertig jaar mee. Ook kosten rieten kap vallen erg mee. De aanleg van een rieten kap is ongeveer twee keer zo duur dan die van een dak met pannen. Dat valt dus best mee.

Comments are closed.