Backlinks Plaatsen

Rolluik defect? Lees deze 6 tips hoe je het op kan lossen

Veel woonhuizen zijn voorzien van rolluiken. In de zomer houden de rolluiken de zon buiten en blijft het lekker koel binnen. In de winter hebben rolluiken het omgekeerde effect. Ze houden de kou buiten en zorgen ervoor dat het binnen lekker warm blijft. Daarnaast zorgen rolluiken ook voor een extra veiligheid. Ze schrikken inbrekers af en de kans op een inbraak wordt verkleind. Naast de vele voordelen hebben rolluiken ook een nadeel. Helaas kan het voorkomen dat een rolluik defect gaat. Soms is het eenvoudig zelf op te lossen, maar in sommige gevallen is het verstandiger om een ervaren technieker in te schakelen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende problemen met een rolluik.

Rolluik loopt scheef

Het kan voorkomen dat na enige tijd het rolluik scheef gaat lopen. Wanneer het rolluik scheef hangt kan het zijn dat het luik niet goed meer omhoog of omlaag gaat. Dit is natuurlijk erg vervelend. U kunt zelf proberen om het probleem op te lossen. Dit kunt u doen door de onderkant van het rolluik weer recht en omhoog te duwen. Wanneer dit niet lukt, adviseren we om een ervaren rolluiken technieker in te schakelen.

Het rolluik gaat niet meer omlaag

Niets is zo vervelend wanneer je s’avonds wilt gaan slapen en het rolluik omlaag wilt doen en het rolluik blokkeert. Dit kan verschillende redenen hebben. Bij een elektrisch rolluik kan het zijn dat de motor geen stroom krijgt waardoor het rolluik niet meer omlaag gaat. Het kan ook voorkomen dat de motor van het rolluik kapot is. Een andere reden dat een rolluik niet meer naar beneden wilt is dat hij blokkeert omdat er vuil onder het rolluik ligt.

Motor is stuk

Hoor je een vreemd geluid als je het rolluik bediend? Of gaat de bediening steeds moeizamer? Misschien is het rolluik motortje aan vervanging toe. Dit is een veel voorkomend probleem, waar je maar beter op tijd bij kunt zijn. Wanneer een rolluik motor defect is, adviseren we om altijd een ervaren technieker in te schakelen om een nieuwe motor te plaatsen.

Een klapperend rolluik

Er is niets vervelender dan een rolluik dat voortdurend een klapperend geluid maakt. Gelukkig is dit vaak eenvoudig op te lossen. Check de volgende punten:

  • Zitten de geleiders nog strak genoeg, of zijn ze wat soepeler geworden?
  • Zijn de borstels/afstandhouders nog goed in orde?
  • Komt er wind achter het rolluik?

Wanner je controleert op een van de bovenste drie punten, kom je vaak het probleem tegen. In de loop van tijd kan het voorkomen dat na verloop van tijd de geleiders ruimer worden, waardoor het luik kan gaan klapperen.  Je kunt de geleiders strakker stellen waardoor het probleem is opgelost. Als er wind achter het rolluik komt, heeft het geen isolerende werking meer. Het is dus belangrijk dat je dit sowieso regelmatig controleert.

Oplossingen?

Mocht u zelf geprobeerd hebben uw defect rolluik te maken maar is dit niet gelukt? Dan kunt u een van de ervaren techniekers van ROMASS inschakelen. ROMASS is al ruim 20 jaar vakspecialist in het herstellen van rolluiken en garagepoorten. Op www.romass.be vindt u meer informatie over onze diensten. U kunt ook telefonisch contact opnemen via: 078/484996.

Comments are closed.