Backlinks Plaatsen

Rondreizen met kinderen

Mijn vriend en ik zijn echte reizigers. Al voordat wij elkaar hadden ontmoet zijn we afzonderlijk van elkaar over de wereld getrokken. Ik was iets meer op Azie gericht, hij wat meer op Afrika en Zuidelijk Amerika. Samen een perfecte combinatie zou je zeggen.

Het is op zich niet zo vreemd dat wij elkaar dan ook op vakantie ontmoet hebben. Ik was met een vriendin bezig om de Transsiberie route te volgen en zat in de trein op weg naar Ulaanbataar. Toevallig raakten wij in gesprek met een aantal andere reizigers. Wij vertelden over onze plannen en werden plotseling afgeleid doordat zich een leuke jongen ging bemoeien met ons gesprek. Dat bleek mijn (toekomstige) vriend te zijn. Hij is de gehele route met ons meegegaan en sindsdien zijn we onafscheidelijk. We hebben een aantal bijzondere reizen samen gemaakt en zijn erg gelukkig. We hebben inmiddels een tweetal kinderen (van 6 en 9) en zijn tot dusver met hen relatief dichtbij op vakantie gegaan. We hebben door Zweden getrokken met een tent en zijn onder andere wezen kamperen in Frankrijk.

Dit jaar gaan we voor het eerst op verre vakantie met de kinderen. Ik heb altijd getwijfeld over verre rondreizen met kinderen. Zouden ze wel om kunnen gaan met andere culturen, worden wijzelf niet erg gehinderd doordat je wat minder flexibel bent en krijgen we geen enorme problemen met eetgewoontes? Wij weten de antwoorden nog niet, maar hebben allebeide het idee dat we het gewoon moeten proberen. Er is niets leukers dan de wereld ontdekken. Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook hebben en ook een rondreis met kinderen maken.

 

Leave a Comment


4 + een =