Backlinks Plaatsen

Slaagkansen om je auto via een zoekertje te verkopen

Deze week plaatste ik de auto van mijn vrouw te koop op Kapaza. Het gaat om een goed onderhouden Saab 9.3. De auto staat nu al vijf dagen op de site en het aantal reacties bedraagt het ronde getal van zero.

 

Dus begon ik me af te vragen of het zoekertje wel effectief gepubliceerd is. Ik ging dus op zoek naar het zoekertje en kwam het tegen op pagina 250. Logisch dus dat er geen reactie op het zoekertje kwam.

vindtbaar zijn via een wagen verkoop zoekertje

 

Eigenlijk is het al verwonderlijk dat er via een zoekertje op een auto verkoop site ooit reactie komt. Als men het totale aanbod bekijkt, dan ziet men dat er meer dan 62000 voertuigen worden aangeboden. Dat betekent dat jouw zoekertje om je auto te verkopen 0,001 procent kans heeft om succesvol te zijn. Dit slaagpercentage is niet alleen laag te noemen, maar zelfs verwaarloosbaar. Als men via een filter zoekt en bijvoorbeeld op merk, dan groeit het slaagpercentage natuurlijk. Toch is het nog steeds verbazingwekkend. In mijn geval, bij Saab dat nu niet meteen een merk is dat hoog scoort op de 2dehands wagen verkoop markt, is het slaagpercentage 0,26 procent. Ook dit is niet meteen een succes te noemen. Ga je een meer courante auto verkopen op een zoekertjessite zoals een BMW dan bedraagt je slaagkans 0,15 procent.

Dit is dus huilen met de pet op. En het is begrijpelijk ook. Want waar heb je de meeste kans om iets te verkopen? Op een rommelmarkt waar iedereen toegang heeft en het merendeel van de mensen alleen maar wat komt snuisteren, of op een veiling waar men moet betalen om toegang te krijgen? Uiteraard zal de veiling meer succes bieden.

Wagen verkopen op de juiste manier

 

Niemand gaat betalen om er toegang te krijgen zonder dat men echt iets wilt aankopen. Zo is het ook met de wagen verkoop site  “ikwilvanmijnautoaf.be”. Dit kan gezien worden als een soort veilingsite van tweedehands auto’s. Wie zijn wagen aanbiedt, hoeft er niets te betalen, maar wie er wilt gaan rondneuzen moet dit wel doen. Daarom wordt er bij de occasion verkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be” alleen maar door professionele handelaars rondgekeken. Zij onderhandelen met mensen die de automarkt op hun duimpje kennen. U zelf hoeft dus niets te doen, alleen maar het hoogste bod af te wachten dat voor uw auto gegeven wordt.

 

Comments are closed.