Backlinks Plaatsen

Sofon sluit 2012 succesvol af en versterkt positie in de markt

Sterke internationale groei aantal Sofon-gebruikers en lancering nieuwe software

Son, 7 februari 2013 – De Nederlandse softwareontwikkelaar Sofon B.V., aanbieder van Guided Selling Software, heeft 2012 succesvol afgesloten met een gezonde groei en winstgevendheid. Het jaar 2012 stond in het teken van het winnen van nieuwe klanten, grote internationale roll outs bij bestaande Fortune 500-klanten en de lancering van nieuwe, veelbelovende softwaremodules.

Diverse nieuwe klanten kozen in 2012 voor Sofon, zoals Saval, Mitsubishi Elevator Europe, KPN Corporate Market, Stork Technical Services en Nijburg Industrie Groep. Met deze marktleiders in hun segmenten breidt Sofon niet alleen haar klantengroep uit, ook het aantal verticals waarin Sofon ingezet wordt, is toegenomen.

Sofon werd al volop toegepast in de branches productie, handel, financiële dienstverlening, professional services, transport en installatie. Otto van der Tang, Managing Director Sofon: “Nu zijn daar ook telecom en food aan toegevoegd. Maar dat is eigenlijk een logisch gevolg van onze strategische keuze voor standaard software.”

Alle Sofon-klanten werken met dezelfde software. Van der Tang: “Of ze nu machines, trailers, medische systemen of financiële diensten verkopen, al onze (potentiële) klanten kunnen hun kennis eenvoudig vastleggen in onze software, waarna producten gemakkelijk te configureren en offertes vlot te genereren zijn. Ik ben ervan overtuigd dat onze keuze voor standaard software de reden is dat onze klanten voor ons blijven kiezen; de implementatie en het onderhoud zijn eenvoudig en er ontstaat geen te grote afhankelijkheid van ons als leverancier. Afgelopen jaar hebben diverse internationale, grootschalige roll-outs bij bestaande Fortune 500-klanten dit wel bewezen.”

Naast projecten bij nieuwe klanten en uitbreiding bij bestaande klanten, heeft Sofon ook niet stilgezeten op het gebied van productontwikkeling. Van der Tang: “Sofon biedt nu nog meer mogelijkheden tot 2D- en 3D-visualisatie van complexe oplossingen met Sofon Concept Designer en Sofon 3D Layout Designer. Ook hebben we nieuwe, compleet webgebaseerde versies van onze CRM-oplossing (Sofon Sales Organizer) en offertegenerator (Sofon Proposal Organizer) gelanceerd. Met deze ontwikkelingen zijn we klaar voor de toekomst.”

Leave a Comment


4 − vier =