Backlinks Plaatsen

Spastische Darm

Spastische darm is een andere naam voor prikkelbare darm syndroom (PDS). De naam spastische darm slaat op de beweging of samentrekkingen van de spieren in de dunne en dikke darm, die niet op de juiste manier werken. Het woord spastisch komt van het Griekse “spastikos”, wat “induwen” of “trekken” betekent. Symptomen van prikkelbare darm syndroom zijn onder andere kramp en wisselende darmwerking. Veel mensen met prikkelbare darm syndroom hebben vaak last van spontane drang om naar de wc te moeten, gevolgd door een vreselijke kramp tijdens de ontlasting.

Hoewel er geen bekende oorzaak is voor een spastische of prikkelbare darm, heeft onderzoek wel aangetoond, dat mensen met dit syndroom geen normale darmwerking hebben. Men gelooft, dat de spastische waarschuwingssignalen over het algemeen een probleem is in de verbinding naar de darmen. Dit kan zijn doordat de communicatie van de ingewanden met de hersenen of het autonome systeem, dat de darmfunctie regelt, niet goed loopt.

Over het algemeen moeten mensen, bij wie het prikkelbare darm syndroom is vastgesteld veranderingen aanbrengen in hun dieet om hun symptomen onder controle te houden. Het wordt vaak aangeraden, dat mensen met PDS vet eten, de meeste proteïnes en zuivelproducten, tarwe, suiker, fastfood, tabak en alcohol moeten vermijden. De meeste diëten voor mensen met PDS bevatten ook toevoegingen van vezelrijk voedsel en probiotica om de balans in de darmen te bevorderen.

Lichaamsbeweging kan ook helpen om de gevolgen van een spastische darm te verhelpen. Veel PDS-patiënten hebben veel baat bij stressreducerende systemen als biofeedback, yoga of meditatie. Ook proberen veel mensen alternatieve of aanvullende medicijnen ter behandeling van spastische darm. Een aantal gelooft dat acupunctuur goed helpt, terwijl anderen weer hun heil zoekt in Chinese kruiden, reflexologie, etherische oliën of darmspoelingen.

Vaak worden medicijnen voorgeschreven om de vreselijke maagklachten en diarree, die vaak komen bij een spastische darm. Dit zijn anti-diarree medicijnen zoals Immodium of Lomotil, antispasme-medicijnen als dicyclomine (Bentyl) en pijnstillers als desipramine (Norpramin) en amitriptyline (Elavil).

Buiten medicijnen en dieetaanpassingen om, zijn er geen behandelingen bekend voor prikkelbare darm syndroom. In veel gevallen, is een eenvoudige aanpassing in je dagelijkse eet- en leefgewoonten genoeg om de meeste spasmen in de darmen behoorlijk te verminderen.

Wil je op een eenvoudige wijze uw prikkelbare darm syndroom klachten verminderen?
Meld u dan direct aan voor het GRATIS Rapport : “Hoe Maag En Darm Klachten En Ongemakken SNEL Te Stoppen!”
De Tips daarin zullen u een andere kijk geven op uw prikkelbare darm syndroom en gezondheid, het heeft alle vele levens positief verandert, het uwe kan het volgende zijn.

 

Comments are closed.