Backlinks Plaatsen

Sterker beton

Betonmatten (of betongaas) worden tegenwoordig veel gebruikt als een degelijke maar milieuvriendelijke basis voor de afscheiding van tuinen. Door het ontwerp van de matten hebben namelijk vooral klimplanten alle gelegenheid om te groeien en langzaam maar zeker langs het gaas omhoog te klimmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hedera en clematis. Na verloop van tijd zie je dus steeds minder van het gaas en krijg je een steeds groenere tuinafscheiding, met de degelijkheid van een hekwerk. Het voordeel van betonmatten ten opzichte van schuttingen is dat je ze nooit hoeft te schilderen. Gegalvaniseerde matten zijn zilverachtig van kleur, niet-gegalvaniseerde hebben een natuurlijke bruine kleur.

Betonmatten

De productie van betonmatten moet voldoen aan zeer strenge ISO richtlijnen. Eenmaal gekocht, heb je een betaalbare maar ook stevige en makkelijk te plaatsen tuinafscheiding. Je bevestigt de matten simpelweg tussen hardhouten palen die je op anderhalve meter van elkaar plaatst. Vervolgens bevestig je het betongaas aan de palen met gaaspaneelklemmen. Per paal heb je vier van deze klemmen nodig. Als je de natuurlijke groei van klimplanten te lang vindt duren, zijn er ook andere bekledingen mogelijk. Bamboematten, boomschorsmatten, wilgenmatten en heidematten zorgen er voor dat je al vanaf het begin veel privacy krijgt.

Betonmatten zijn gemaakt van staal/ijzer en in twee soorten verkrijgbaar: verzinkt of roest. De meeste uitvoeringen meten drie bij twee meter, maar er zijn ook kleiner formaat betonmatten verkrijgbaar, zoals 180 x 180 of 180 x 90 centimeter. Ondanks hun stevigheid zijn ze makkelijk op maat te knippen als ze niet helemaal passen. Het plaatsen werkt het best door eerst om de anderhalve meter een gat in de grond te maken, waarin je de hardhouten palen plaatst. Betonmatten zijn leverbaar in verschillende diktes. De mazen zijn in de meeste gevallen 15 x 15 centimeter.

Comments are closed.