Backlinks Plaatsen

Stropdassentrends 2012

Een veel besproken onderwerp de laatste paar maanden: de recessie. Of eigenlijk de laatste paar jaren? Maar heeft deze economische situatie ook invloed op de mode? Het antwoord hierop is: ja. Wanneer we te maken hebben met een economische recessie dan is de mode over het algemeen ingetogener. Op deze momenten wordt de etiquette en dresscode beter nageleefd.

Natuurlijk heeft niet alleen de economische situatie invloed op de mode, maar ook bijvoorbeeld de collecties die trendsetters in modeland neerzetten. In 2011 hebben we gezien dat het dessin van de stropdas ingetogener werd.

Ook al is de koopkracht erop achteruit gegaan, Nederlanders blijven een behoorlijk deel van hun inkomen uitgeven aan kleding. Waarschijnlijk blijven Nederlanders juist hier geld aan uitgeven, omdat ze willen laten zien dat zij het niet minder hebben. Er wordt wel minder uitgegeven aan kleding, maar mensen gaan er slimmer mee om. Zo wordt er op koopjes gejaagd en wordt er gekeken wat er nog in de kast hangt.

Er geldt voor pakdragers dat variatie aanbrengen in je stropdas, lucratiever voor je portemonnee is dan het variëren in pak en overhemd. Variatie in een pak wordt minder snel waargenomen. Wanneer je gaat variëren in je smalle stropdassen, dan zorgt dat ervoor dat je er elke dag weer anders uitziet.

De mode in de stropdassen voor 2012 vertoont veel overeenkomsten met die van 2011. De stropdassen hebben een breedte van 7,5 tot 7,8 cm en blijven slank van vorm. De skinny variant, blijft net als in 2011, populair.

De kleuren grijs en bruin zullen de stropdaskleuren worden in 2012. Lang is de bruine kleur onderschat geweest, maar deze kleur is prachtig te combineren met een grijs pak en een wit overhemd. Of natuurlijk een donkerblauw pak met een blauw overhemd. Ook de rode en blauwe das, de absolute basiskleuren op het gebied van stropdassenland, blijven populair. In 2011 zag je veel harmonieuze kleuren, terwijl het in 2012 over is gegaan op de meer sprekende kleuren. Ook kun je variëren met stropdassjaals en manchetknopen.

Leave a Comment


acht − = 5