Backlinks Plaatsen

Studiekring en de Digitale School bundelen krachten

UTRECHT – Studiekring en de Digitale School bieden via een nieuwe samenwerking gratis  leermateriaal voor het aanleren van studievaardigheden. Docenten en onderwijskundigen in Nederland kunnen de informatie online ophalen via de Digitale School en ervaringen met elkaar delen op de Community Studiebegeleiding.

Studiebegeleiding begint in het onderwijs een steeds belangrijkere rol te spelen. Van leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt een zekere mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. Hierdoor ligt de nadruk niet alleen op het verwerven van kennis, maar ook op het beheersen van studievaardigheden. Doordat de hersenen tussen het 10e en 25e levensjaar nog volop in ontwikkeling zijn, hebben jongeren onder anderen moeite met het organiseren, het plannen en het actief leren van huiswerk.

“Samen met de leerling zoeken we naar de insteek die het beste voor hem of haar werkt om te groeien in schoolse vaardigheden. Dit is de basis van onze werkwijze en ons eigen onderwijsmodel: de Studiekring Manier van Werken”, aldus Ivo Richaers, directeur van Studiekring. Sinds haar oprichting in 2000 heeft Studiekring meer dan 17.000 leerlingen begeleid. Met meer dan 70 vestigingen, zowel zelfstandig als op scholen, mag zij zichzelf het grootste huiswerkinstituut van Nederland noemen. “We zijn verheugd dat we onze expertise op het gebied van studiebegeleiding via die Digitale School kunnen overdragen aan docenten in Nederland en België”.

De Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen. Tevens ondersteunt zij leraren die deze leerwegen willen ontwikkelen en gebruiken. Hiervoor heeft de stichting een educatieve website ontwikkeld die wordt onderhouden door ongeveer 50 docenten uit het primair en voortgezet onderwijs uit heel Nederland. Sinds kort is de website van de Digitale School uitgebreid met een Vaklokaal (voor leerlingen) en een Community (voor docenten) Studiebegeleiding. Erik Verhulp, secretaris van de Digitale School: “Met Studiekring hebben we de juiste partner gevonden om het Vaklokaal en de Community Studiebegeleiding in te richten op onze website”.

Meer informatie en lid worden van de Community Studiebegeleiding? Aanmelden kan via http://wp.digischool.nl/studiebegeleiding.

Leave a Comment


negen − = 6