Backlinks Plaatsen

Tips voor het schrijven van marketing e-mails

E-mailmarketing is datgene wat iedere online ondernemer zal dienen te leren om op termijn online geld te gaan verdienen. Want iedere internetondernemer beseft maar al te goed “the money is in the list” en door goede marketing e-mails te schrijven zal de online ondernemer  een goede relatie gaan onderhouden met zijn lezers. Zelfs als je een grote maillijst hebt, maar niet weet hoe juist te communiceren, zal het moeilijk zijn op lange termijn online geld te verdienen met jouw lijst.

Hier enkele suggesties die elke internet ondernemer kan gebruiken om goede marketing e-mails te gaan schrijven.

Wees kort en bondig

Mensen hebben het druk en willen niet te veel tijd besteden aan het lezen van e-mails. Dus hou de mails zo kort en bondig als mogelijk en kom snel “to the point”. Als jij steeds te lange e-mails stuurt zal men deze niet meer openen en uiteindelijk gaan negeren.

Schrijf boeiend

Jij weet door welke advertentie of  door welke onderwerpen op uw website bepaalde mensen zich hebben ingeschreven op uw lijst. Nu is het natuurlijk de kunst om deze aandacht vast te houden door  relevante informatie te gaan gebruiken in jouw mails.

Schrijf ook zeker een boeiende kop die de aandacht van de lezers trekt. Dit is nog altijd de meest effectieve manier om mensen een e-mail te laten openen. Het is uiteindelijk zonde van je tijd als mensen niet lezen wat je geschreven hebt, een uitnodigende  titel zal hen overtuigen om verder te lezen.

Gebruik doorverwijzingen

Het is zeker belangrijk om in elke e-mail links of doorverwijzingen te gebruiken. Relevante links voegen altijd waarde toe aan het behandelde onderwerp.

Door jouw lezers door te wijzen naar een andere site maak je hen nieuwsgierig en hou je de aandacht levendig. Je hebt daarvoor vele mogelijkheden, misschien kan je verwijzen naar jouw blog of naar een website waar men dieper ingaat op de materie. En natuurlijk niet te vergeten, als affiliate eventueel naar een aanbod van jouw product of dienst, maar doe dit dan wel met mate.

Of jij nu actief bent met affiliate marketing, netwerkmarketing of je hebt een eigen webshop, het schrijven van zakelijke e-mails of e-mailmarketing is voor elke internet ondernemer zeer belangrijk. Het lanceren van effectieve e-mailcampagnes maakt dat men niet alleen op korte termijn maar ook in de toekomst geld zal blijven verdienen.

Het klopt “het geld zit in een maillijst” , maar “het geld hangt af van de relatie met de maillijst” klopt nog veel meer.

Leave a Comment


9 + twee =