Backlinks Plaatsen

Trampoline spelletjes

Kinderen zijn creatief en bedenken vaak zelf de leukste spelletjes. Soms met accessoires, soms alleen maar om te zien wie de beste sprongen kan maken. Voordat er spelletjes gedaan worden is het wel verstandig om ervoor te zorgen dat de kinderen aan de trampoline gewend zijn. Zorg dat de kinderen moeiteloos de trampoline op en af kunnen klimmen.

Hoogspringen

Iedereen kan uitgedaagd worden tot een wedstrijdje hoog trampoline springen. Zorg dat je een klokje of een stopwatch hebt en laat iedereen een bepaalde tijd zich uitleven op de trampoline. Men moet proberen om zo hoog mogelijk te springen. Het is handig om een oriëntatiepunt te hebben, zodat je duidelijk kunt zien hoe hoog iemand springt. Degene die als hoogste springt is de winnaar!

Tik het eitje

Voor dit spel is een grote trampoline nodig, en de kinderen moeten niet te groot zijn. Laat een kind in het midden van de trampoline gaan liggen, in de vorm van een ei (opgetrokken knieën en de armen om de benen heen). Het kind moet proberen deze houding zo lang mogelijk aan te houden. De andere kinderen moeten vervolgens rondspringen op de trampoline. Zij moeten proberen om het ‘ei’ open te laten barsten: het middelste kind moet zijn benen loslaten. Pas wel op met lichte kinderen, zij worden snel hoog gelanceerd, wat gevaarlijk kan zijn.

Fonteintje springen

Op een warme dag kunnen de kinderen in het badje gaan, maar met de trampoline kun je ook voor verkoeling zorgen. Plaats de sproeier of het sprinkler installatie systeem (wat normaal gebruikt wordt om de tuin met water te besproeien) onder de trampoline. Draai de kraan op en het water zal door de springmat omhoog spuiten. De sproeier hoeft niet eens zo hard aan en de kinderen kunnen genieten van een verfrissende speelpartij op de trampoline.

Eerst ik, dan jij

Bij eerst ik, dan jij moet een kind op de trampoline allerlei sprongen of bewegingen verzinnen. De andere kinderen moeten dit daarna zo goed mogelijk nadoen. Degene die een sprong zo goed mogelijk na kan doen mag dan een sprong of beweging voordoen, waarna de andere kinderen hem volgen.

Leave a Comment


+ 7 = acht