Backlinks Plaatsen

Tuinschutting van hout en beton

De tuin is voor veel mensen een ontzettend belangrijk onderdeel van het huis. Het is min of meer een verlengstuk van je eigen terrein waar je van alles kunt doen. Daarbij hoef je niet alleen te denken aan tuinieren, maar ook aan zonnen, gezellig eten en natuurlijk barbecueën. Kinderen kunnen in de tuin bovendien ook heerlijk rustig spelen in hun eigen veilige omgeving. Tenminste, als de tuin is afgesloten. Dat is dan ook de reden dat veel mensen een tuinschutting kiezen. Op die manier kun je de tuin afsluiten en tegelijkertijd waarborg je ook nog eens je privacy, wanneer je bijvoorbeeld in de tuin ligt te zonnen. Een tuinschutting van hout en beton is een veel gekozen variant. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen hiervan en de kosten? Hieronder bespreken we het.

Combinatie van klasse en functionaliteit

Het grootste voordeel van een hout beton schutting is dat daarbij klasse en functionaliteit worden gecombineerd. Een dergelijke schutting heeft namelijk de mooie uitstraling van hout, terwijl de beton natuurlijk erg functioneel is doordat het stevig en duurzaam materiaal is. De schutting is dus goed en stevig zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Een dergelijke schutting is behoorlijk duurzaam en gaat zeker tien jaar mee. Het mooiste is bovendien dat je er ook nog eens amper onderhoud aan hebt.

De kosten

Aangezien een hout beton schutting veel langer mee gaat dan bijvoorbeeld een houten schutting of een schutting van natuurlijke materialen, liggen de kosten ook iets hoger. Er kan gekozen worden uit diverse typen houtschermen waarbij de prijs oploopt naarmate deze uit meer planken bestaat. Wanneer je de prijs wilt drukken, is het dus verstandig om voor niet al teveel planken op het tuinscherm te kiezen. Nadeel daarvan is echter weer dat je dan beschikt over minder privacy.

Comments are closed.