Backlinks Plaatsen

Tv moet je wel zelf regelen

Als er meerdere mensen op Nederlands grondgebied eigenaar zijn van een pand, is het verplicht om een vereniging van eigenaren op te richten. Vervolgens is het voor alle eigenaren van dat pand verplicht om lid te worden van die vereniging.

De VvE moet zich vervolgens aan een aantal regels houden. Een van deze regels is dat de vereniging verplicht is om een meerjarenbegroting op te stellen. In een meerjarenbegroting staan alle onderdelen van een pand beschreven met hun geschatte levensduur. Aan de hand van deze planning kan dan worden geschat wanneer de verschillende onderdelen moeten worden vervangen.

Als alle onderdelen zijn beschreven en als bekend is wanneer de onderdelen moeten worden vervangen, kan er ook worden vastgesteld hoeveel het pand maandelijks aan onderhoud kost. Aan de hand van het onderhoudsbedrag kan worden uitgerekend hoeveel elk lid van de vereniging maandelijks moet bijdragen aan het onderhoud van het pand.

Het onderhoud van het pand moet vervolgens wel door de leden van de VvE worden geregeld. Het moeilijke aan het intern regelen van onderhoud is dat elk lid andere eisen heeft over de kwaliteit van het onderhoud van zijn deel. Als daar geen duidelijke afspraken over worden gemaakt is elk lid vrij om het onderhoud volgens eigen kwaliteitsnorm te regelen. Daardoor kan het voorkomen dat een lid het oneerlijk vindt dat iemand anders zijn deel niet goed onderhoud en kan er zo ruzie ontstaan.

Een aantal dingen moet je nog wel zelf regelen als je een VvE-lid bent. Zo moet je bijvoorbeeld je eigen schotelantenne kopen of iets anders doen om een eigen televisieverbinding te krijgen. Want het is niet per se nodig om schotels te gebruiken om televisie te hebben. Sommige mensen hebben ook televisie via het internet, ethernet of digitale tv via de kabel. Je kan dus zelf kiezen wat je wilt.

Comments are closed.