Backlinks Plaatsen

Veilig trampoline springen

Trampolinespringen is leuk, maar er komen ook veel risico’s bij kijken. Kiezen voor een randkussen is dan ook belangrijk om valpartijen te vermijden en het leuk te houden.

Waarom een randkussen?

Hoe hoger je springt op een trampoline, hoe harder je valt. Een randkussen of trampolinerand zorgt er echter voor dat die val gedempt wordt zodat het risico op ernstige blessures veel lager ligt. Als zo’n randkussen dan verslijt of verouderd is, dan is het trouwens niet nodig om een nieuwe trampoline te kopen. Randkussen zijn afzonderlijk verkrijgbaar, zodat je trampoline snel weer beveiligd is.

Randkussens zijn over het algemeen minstens 10 mm dik maar er bestaan ook types die extra beveiliging verzekeren dankzij een dikte tot 3 centimeter. Daarbij zorgt het gebruik van kwalitatieve materialen voor een nog betere bescherming.

Trampolines en veiligheid

Een randkussen is standaard veiligheidsuitrusting van een trampoline, maar om nog veiliger te kunnen springen kan je ook kiezen voor een eenvoudig te bevestigen veiligheidsnet. Dergelijke netten zijn doorgaans te koop in diverse maten en soorten, waardoor er dus voor elke trampoline wel een oplossing is.

De beste randkussens

Een basic randkussen van 3,7 meter lang is een goedkope vervanging van je huidige randkussen en is uitgerust met een goede veerbescherming en een hoge valdemping. Het kussen is gemaakt van PVC en is extra breed: op die manier wordt een optimale veiligheid bereikt.

Een grijs Pro-Line randkussen

Dit randkussen biedt extra bescherming en veiligheid voor alle Pro-Line modellen. Dankzij de dikke beschermrand van 2,5 centimeter (bestaande uit closed cell foam) en het gebruik van slijtvaste PVC (van 0,6 mm) is dit een veilige vervanging van je randkussen. Daarbij zijn de randen geseald om het springen veiliger te maken.

Comments are closed.