Backlinks Plaatsen

Vermoeidheid oplossen met een allergie-test?

Overgevoeligheid voor een voedingsmiddel kan (mede) oorzaak zijn van aandoeningen als
migraine, prikkelbare darm, ADHD, chronische vermoeidheid en zelfs overgewicht. Ontdekken welk voedingsmiddel precies de klachten ‘triggert’ is zeer complex. Het bijhouden en analyseren van voedingsdagboeken kost bovendien veel tijd. Vanaf nu wordt het een stuk eenvoudiger om een voedselintolerantie vast te stellen.

Vermoeidheid oplossen met een allergie-test?
De onlangs in Nederland geïntroduceerde FoodDrinkScan® van YorkTest, claimt dat door met een eenvoudige bloedtest (vingerprik) eventuele ziekmakende voedingsmiddelen op te sporen. Klinische studies wijzen uit dat als ‘verdachte’ voedingsmiddelen vervolgens worden vermeden, chronische klachten veelal verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Kanttekening bij bovenstaande stelling en rest persbericht:

Op de Site “Science based medicine.org”, waarop door de auteur wordt opgemerkt:

[…]research is continuing. But given the lack of correlation between the presence of IgG and physical manifestations of illness, IgG testing is considered unproven as a diagnostic agent as the results lack clinical utility as a tool for dietary modification or food elimination.

Vervolgens wordt het standpunt van elke grote artsenvereniging op dit gebied weergegeven: nut van IgG test is niet bewezen.

http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/igg-food-intolerance-tests-what-does-the-science-say/

De inhoud van het bericht van de testverkoper YorkTest staat lijnrecht tegenover de
wetenschappelijke consensus. Genoeg reden voor enige skepsis.

FoodDrinkScan® is een commerciele IgG-test voor het identificeren van stoffen die klachten veroorzaken (allergenen). De test onderzoekt het bloed op de zogenaamde IgG antistoffen tegen 158 veelgebruikte levensmiddelen en dranken. Als een allergeen vervolgens uit de voeding wordt weggelaten, kan de gezondheid aanzienlijk verbeteren. Uit onderzoek aan de University of York onder ruim 5000 proefpersonen bleek dat driekwart van de mensen die na een positieve uitkomst van de test een individueel eliminatiedieet volgt, binnen enkele weken een aanzienlijke verbetering van de klachten ervaart.

Een klassieke voedingsallergie veroorzaakt een reactie op korte termijn. Meestal al binnen een uur na het eten van het levensmiddel. Gelukkig zijn dergelijke (IgE) voedingsmiddelallergieën vrij zeldzaam. Als gevolg van het op korte termijn optreden van de symptomen is deze vorm van allergie relatief eenvoudig te diagnosticeren. Dit ligt anders bij een (IgG) voedselintolerantie, waarbij de symptomen na het eten van een voedingsmiddel pas optreden na zo’n 24 tot 72 uur.
Hierdoor is de relatie tussen een voedingsmiddel (allergeen) en klachten moeilijk vast te stellen. Een voedselintolerantie wordt dan ook vaak niet herkend.

Yorktest UK heeft bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van betrouwbare diagnostiek, zoals bij voedingsintolerantie. FoodDrinkScan® wordt geleverd als testkit. De test kan eenvoudig thuis worden gedaan. Eén druppel bloed uit een vingertop is voldoende om de totale analyse te kunnen uitvoeren. Na retourneren van de testkit naar YorkTest wordt het bloedmonster getest in het YorkTest Laboratorium. Binnen twee weken worden de testresultaten en informatie over de resultaten per E-mail toegestuurd. Aan de hand van de rapportage met testresultaten kan met vervolgens indien noodzakelijk de voeding aanpassen.

Er zijn meer voedselintolerantietesten op de markt. Echter, dit is de eerste keer dat een
commercieel verkrijgbare voedselintolerantietest, is onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek en effectief blijkt te zijn.

De free-from voedingsshake is een voedingsshake die geschikt is bij soja-allergie, glutten-intollerantie en lactose intolerantie.

Deze is verkrijgbaar in onze webshop Herbalife online

Leave a Comment


− 2 = zes