Backlinks Plaatsen

Verschillende soorten tuinschermen

De tuin is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Je brengt er, gedurende de zomer, dan ook veel tijd in door. En wanneer je dat doet, wil je natuurlijk dat je tuin er mooi en netjes uit ziet. Een ander belangrijke eis van veel mensen die in de tuin zitten, is de privacy. Het is niet zo fijn dat iedere willekeurige voorbijganger jou kan zien liggen zonnebaden of dat de buren je constant kunnen bekijken. Daarom schaffen veel mensen een schutting of tuinscherm aan. Er zijn talloze verschillende tuinschermen beschikbaar. We bespreken in dit artikel de meest populaire.

Houten tuinschermen

Vrijwel alle tuinschermen zijn gemaakt van hout. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar die worden nauwelijks door mensen gebruikt. Hout is namelijk verreweg het beste materiaal voor een tuinscherm. Daar is echter lang niet alles mee gezegd. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten hout en veel van die soorten worden ook gebruikt voor een tuinscherm. Naast standaard houtschermen kun je bijvoorbeeld ook een kiezen voor een wilgenscherm. Deze schermen zijn met stevig materiaal omlijst en daarbinnen vind je prachtige gevlochten wilgentenen. Daardoor doet zo’n scherm veel natuurlijker en mooier aan dan een ‘gewone’ schutting. Ze zijn bij uitstek geschikt voor strak afgewerkte tuinen en het is een typisch Nederlands product.

Bamboescherm

Een ander veelgebruikt en populair tuinscherm is het bamboescherm. Ook deze oogt ontzettend natuurlijk en zorgt daarnaast voor genoeg privacy doordat het goed afsluit. Bovendien geef je jouw tuin met een bamboescherm een exotisch tintje. De schermen zijn gemaakt van natuurlijke bamboe en kunnen naast functioneel gebruik ook als decor in je tuin worden ingezet. Bovendien zijn ze helemaal niet duur. Naast de afgewerkte tuinschermen zijn er overigens ook talloze tuinschermen van ander materiaal beschikbaar. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tuinschermen die gemaakt zijn van kokos of van larikshout. De laatste jaren zijn echter vooral de bamboeschermen en wilgenschermen ontzettend populair geworden. Dat heeft voornamelijk te maken met de natuurlijke uitstraling.

Comments are closed.