Backlinks Plaatsen

Voorkomen is beter dan genezen

Bij bedrijven komt het voor dat er activiteiten plaatsvinden die een verhoogd risico hebben op brand.
Denk hierbij aan lassen of slijpen of solderen. Voor een bedrijf is het noodzakelijk om bij zulke bedrijfsactiviteiten voorzorgsmaatregelen te nemen. Brandbare materialen dienen uit de directe omgeving worden gehaald zodat het risico op brand wordt verkleind. Soms is dit niet mogelijk, zorg er dan voor dat je brandwerende bescherming hebt.

Naast het veilig maken van de werkvloer is het ook aan te raden om na te denken over belangrijke documenten. Het ontstaan van brand kan soms buiten je schuld om gebeuren. Voor een bedrijf kan het fataal zijn dat belangrijke documenten dan verloren gaan. Hiervoor zijn ook maatregelen te nemen. Documenten kun je opslaan online, in een zogenoemde cloud kun je documenten opslaan die ervoor zorgen dat zowel voor inbraak als met brand de documenten niet verloren gaan. Je kunt voor je bedrijf in een virtuele ruimte,belangrijke documenten back-uppen . Er zijn situaties waarin het niet mogelijk is documenten online te plaatsen. In deze gevallen kun je gaan denken aan een brandkast.

Een brandkast is van een materiaal gemaakt dat brandwerend is. Dit zorgt ervoor dat documenten in de brandkast bij brand niet smelten of beschadigen. Bij een brandkast is het mogelijk om deze in de muur te metselen zodat de brandkast niet zomaar mee kan worden genomen. Daarnaast is het ook mogelijk om een brandkast te verzwaren zodat deze niet zomaar mee kan worden genomen. Brandkasten worden voorzien van sloten. Er zijn verschillende manieren om je brandkast te beveiligen. Er kan tijdslot, een cijferslot of een sleutelslot zijn om de brandkast te openen. Door genoeg barrières te maken worden je documenten en persoonlijke bezittingen veiliger.

Leave a Comment


zeven − 4 =