Backlinks Plaatsen

Waar moet je op letten bij het kiezen van tegels?

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van tegels is je smaak. Kies een soort tegels wat je mooi vind en wat geschikt is voor de ruimte die je wilt betegelen. Bij het kiezen van tegels is het formaat ook van belang. Kleine tegels kunnen onrustig en druk overkomen terwijl te grote tegels niet tot hun recht kunnen komen.

Formaat van tegels

Een veel gebruikt formaat van tegels is de afmeting 60×60 en 80×80. Vooral de laatste variant wordt vaak gekozen bij grote vloeroppervlaktes. Wanneer je niet alleen je woonruimte maar ook de hal en het toilet in dezelfde tegels doorbetegeld is het belrijke om een niet te groot formaat tegels te hebben.

Er zijn vele soorten tegels. Rechthoekige tegels zijn een populaire soort die in wildverband worden betegeld. Bekende formaten hierin zijn 40×80, 45×90 en 50×100.

Een steeds bekendere soort is de houtlooktegel. Deze zijn over het algemeen grote tegels van van 120 cm lang en geven een ruimte een erg fraai resultaat.

Belangrijk bij het plaatsen van tegels

Veel mensen beschikken niet over de kennis over tegels. Hierbij is het belangrijk om van een professionele instantie advies te krijgen. Ze kunnen je helpen bij het ontwerp en voorzien van praktische tips. De keuze van het materiaal is lastig en laat je daarom niet verrassen. Ervaar de tegels in een showroom zodat je de beleving kunt voelen bij een bepaald soort tegels. Wanneer je een keuze hebt gemaakt en tegels worden geplaatst, is het belangrijk om zowel tijdens als na de oplevering te controleren of alles na wens is.

 

Comments are closed.