Backlinks Plaatsen

Waarom diabetessokken?

Diabetes is één van de grootste problemen van de 21ste eeuw en een aandoening die zich op duizend en één manieren kan manifesteren. Deze vervelende ziekte zorgt er niet alleen voor dat je altijd moet letten op het niveau aan insuline in je lichaam maar dat je ook nog tal van andere problemen hebt. Zo zijn mensen die lijden aan diabetes in de regel sneller vatbaar voor infecties en genezen wondjes veel minder snel.

Pijnlijke voeten

Een klacht die echter ontzettend vaak gehoord wordt vanuit diabetes patiënten is het feit dat ze pijnlijke voeten hebben. Deze gevoelige en/of pijnlijke voeten hoeven eigenlijk niet echt te verbazen: door de diabetes wordt de bloedsomloop doorheen het lichaam verstoord. Deze verstoring zorgt ervoor dat het bloed onvoldoende circuleert doorheen het lichaam. Het logische gevolg hiervan? Pijnlijke voeten die bovendien bijzonder gevoelig zijn tegenover alles wat ermee in aanraking komt. Zeker bij patiënten die al een dagje ouder aan het worden zijn is het ongemak van de voeten er eentje die vaak gehoord wordt. Gelukkig kunnen speciale diabetessokken hier toch een uitweg voor bieden.

Diabetessokken?

Diabetessokken zijn sokken die in de eerste plaats al heel gemakkelijk aan te trekken zijn dankzij de extra stretch die in de stof is verwerkt. Bovendien ontbreekt het diabetessokken aan elastische boorden. Dit is specifiek gedaan om te verhinderen dat de bloedsomloop door de elastische rand verder wordt afgekneld. De top van diabetessokken bestaat dan ook uit een zogenaamde roll-top. Qua materiaal zijn ze gemaakt uit extra zacht en ademend materiaal. In tegenstelling tot bij gewone sokken zal je bij diabetessokken ook geen inwendige naden terug kunnen vinden. Dit omdat de voeten van mensen met diabetes vaak extreem gevoelig zijn. Een dergelijke inwendige naad zou dan ook kunnen zorgen voor irritaties en dat proberen we net te vermijden!

Comments are closed.