Backlinks Plaatsen

Waarop letten als je een boxspring koopt

Als je bed rare geluiden begint te maken of al een stuk van je matras onvoldoende steun lijkt te hebben, is het hoog tijd om een nieuwe boxspring te kopen. Na verloop van tijd kan het zijn dat een boxspring versleten is en dat de kwaliteit van je nachtrust en de duurzaamheid van je matras eronder lijdt. Een nieuwe boxspring kopen is gemakkelijk, maar het is wel belangrijk een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Lees de volgende tips als je op het punt staat om een nieuwe boxspring te kopen.

Ondersteuning

Houd rekening met je matras en de hoeveelheid ondersteuning die ze nodig heeft. Sommige matrassen hebben een zachte boxspring nodig, terwijl andere matrassen een stevige boxspring vereisen. Ook kan het belangrijk zijn een boxspring te kopen met extra ondersteuning als je bijvoorbeeld rugproblemen hebt.

Gewone boxspring

Koop een gewone boxspring als je een matras hebt met een gewone dikte. Als je matras dikker is dan normaal kan het zijn dat je bed te hoog wordt met een gewone boxspring. Met als gevolg dat je moeilijk je bed in of uit geraakt, zeker als je niet meer zo goed te been bent.

Lage boxspring

Koop een lage boxspring als je een dike matras hebt en je de hoogte van je bed redelijk wil houden. Lage boxsprings bieden hetzelfde comfort als gewone.

Boxspring in twee stukken

Overweeg een boxspring in twee stukken als je een king size bed hebt en als je weinig manoeuvreerruimte hebt in je woning om de boxspring te verhuizen.

Bedframe

Zorg ervoor dat de boxspring past bij je bedframe. Het bedframe moet er perfect in passen.

Uitzicht

Het is aan te raden een boxspring te kopen die past bij de kleur van de matras.

Comments are closed.