Backlinks Plaatsen

Wat houdt zoekmachine optimalisatie in?

Zoekmachineoptimalisatie heeft alles te maken met internetmarketing, het is een onderdeel van zoekmachinemarketing. Bij zoekmachineoptimalisatie gaat het erom dat een URL hoog in de SERP (Search Engine Result Page) komt, op een zoekterm. Het betreft hier dus resultaten in de organische (gratis) zoekresultaten. Omdat het hierin voorkomen gratis is, is het een heel erg interessant alternatief voor SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising en betreft de betaalde zoekresultaten in de zoekmachine. Bij Google staan deze bovenaan (de eerste drie) en aan de rechter zijkant.

Zoekresultaten

De bekendste zoekmachine Google gebruikt algoritmes om te voorkomen dat de resultaten worden gemanipuleerd. Vroeger gebeurde het ook al dat websitebouwers moeite deden om hoog in de organische resultaten te komen. Hierdoor is Google gebruik gaan maken van algoritmes en worden deze eens in de zoveel tijd bijgewerkt. Gerichte zoekresultaten zorgen voor een hoge marketingwaarde, daardoor is er kans op vijandige verhoudingen tussen zoekmachineoptimalisatiebureaus en  zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie

Tegenwoordig bestaan er ook betaalde zoekmachinemarketingonderdelen, hierdoor zien de zoekmachines in dat het van belang is dat er een optimalisatiegemeenschap bestaat. Om webmasters te helpen heeft Google een platform ontwikkeld.

Zoekmachineoptimalisatie bestaat met name uit drie onderdelen:

Het gebruik van de juiste interessante zoektermen. Interessante zoektermen hebben te maken met:

  1.             het zoekvolume op de trefwoorden
  2.             hoeveelheid concurrerende pagina’s
  3.             kwaliteit concurrerende pagina’s
  4.             autoriteit concurrerende pagina’s

Het hebben van backlinks (linkbuilding)

Websiteoptimalisatie. Bestaat uit:

  1.             de structuur van de website.
  2.             de content van de website
  3.             de techniek op de website.

De beste zoekmachineoptimalisatie heeft te maken met onderdeel 3. Het is belangrijk dat de structuur, de content en de techniek van en op de website van hoge kwaliteit zijn. Dit is dus erg belangrijk voor de online marketing.

Leave a Comment


vijf + = 13