Backlinks Plaatsen

Wat is er zo speciaal aan teksten op websites?

webteksten voor een website zijn van een geheel andere orde dan teksten die op papier staan. Een website bezoeker is dan ook wat anders dan iemand die bijvoorbeeld een folder van je bedrijf of een andere publicatie op papier. Een website bezoeker heeft altijd haast. Hij wil snel vinden wat hij zoekt en snel door kunnen klikken om bijvoorbeeld een artikel te bestellen of en offerte aan te vragen. Als je teksten op je website plaatst moet je rekening houden met de manier waarop ze gelezen worden.

Tussenkopjes zijn belangrijk

Bij het schrijven van Seo teksten is het belangrijk om met korte alinea’s en veel tussenkopjes te werken. Lezen van een scherm gaat langzamer dan van papier. Een lezer is sneller afgeleid en heeft de neiging om te gaan ‘koppen snellen’ om op die manier alleen de info te lezen die hij nodig heeft. Als je een artikel verkoopt op je website en de bezoeker wil alleen maar de specificaties lezen of de klanten reviews dan moet hij daar snel naartoe kunnen scrollen.  Maak alinea’s van webteksten dan ook niet langer dan gemiddeld 100 woorden.

De kracht van lijstjes

Op een website werken lijstjes met bullet points erg goed. De voordelen van een wasmachine of de pluspunten van je schilderbedrijf puntsgewijs onder elkaar zetten trekt de aandacht. Dus ben jij de goedkoopste timmerman, stuur je altijd binnen drie dagen een offerte of heb jij al 20 jaar ervaring? Zet dit soort dingen in een lijstje op je website en het valt meteen op.

Pas de toon aan het publiek aan

Spreek de bezoekers van je website aan zoals ze dat graag zouden willen. Zijn het vooral jonge mensen, gebruik dan de je vorm. Heb je een website die door oudere mensen of door zakelijke klanten wordt bezocht, gebruik dan liever de u vorm. Zorg er in ieder geval voor dat je niet je en u door elkaar gebruikt, dat is erg storend. Los van de aanspreekvorm is de tone of voice belangrijk. Gebruik geen moeilijke vaktermen als je website ook of vooral door mensen wordt bezocht die niet heel diep in de materie zijn ingevoerd. Als de tekst te ingewikkeld is zullen bezoekers afhaken en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Comments are closed.