Backlinks Plaatsen

Waterpijp in Nederland nog steeds te verkrijgen

Het is bekend dat iemand die sigaren, sigaretten, shag, een pijp of een waterpijp rookt schade aan zijn eigen gezondheid kan aanrichten en schade kan aanrichten aan de gezondheid van mensen uit de omgeving. De afbeeldingen en teksten op de pakjes shag liegen er dan ook niet om. Op de pakjes staan allemaal afbeeldingen en teksten van dingen die je kan krijgen als je rookt.

Daarom worden de plekken in Nederland waar het toegestaan is om te roken steeds meer beperkt. In veel openbare ruimtes worden beperkingen op mensen gelegd omdat roken de gezondheid van omstanders aan kan tasten.

Sinds 1 juli 2008 is het verboden om te roken in horeca gelegenheden die zijn bestemd voor het publiek. Daarom mag je vandaag in horeca gelegenheden niet meer roken, terwijl de horeca toch de plek is waar vaak werd gerookt. De enige plekken waar je in de horeca nog mag roken is in de rookruimtes.

Shisha lounges vallen ook onder de horeca, maar serveren soms helemaal geen drankjes maar alleen waterpijpen met bijvoorbeeld Al Waha tabak of oduman n2. Toch moeten deze shisha lounges ook ruimtes maken waar mensen kunnen roken. Veel shisha lounge eigenaren vinden het rookverbod niet leuk, maar konden niet anders dan naar de regelgeving te luisteren. Daarom moesten shisha lounge eigenaren een ruimte maken waar waterpijp kon worden gerookt.

Horecabedrijven die een deel van hun inkomsten aan andere dingen verdienen hebben minder moeite met een dergelijke regeling, maar shisha lounge eigenaren die bijna alleen van de shisha leven hebben veel meer last van deze regeling omdat ze een deel van de ruimte aan iets geven wat niet rendabel is. Daarom geven ze een deel van de omzet weg waardoor ze minder omzet kunnen draaien dan voorheen mogelijk was.

Deze regeling geldt alleen voor ruimtes in een pand, want het is op een (overdekt) terras wel toegestaan om shisha te roken, zolang het roken van shisha voor omstanders geen overlast veroorzaakt.

Comments are closed.