Backlinks Plaatsen

Welke laptop is goed voor school?

Elke school wordt steeds digitaler, er wordt veel online gedaan en je kind leert om te gaan met computers, wat noodzakelijk is om al het schoolwerk te maken. Op de middelbare school hebben kinderen steeds vaker een laptop nodig. Natuurlijk is het makkelijk om een eigen laptop te hebben, zodat je kinderen op hun eigen laptop aan het werk kunnen. Soms zullen ze de laptop mee naar school moeten nemen. Dat het hebben van een laptop steeds meer aandacht krijgt blijkt ook wel uit artikelen die je kunt vinden op het internet.

Maar welke laptop is een geschikte laptop voor school?

Ouders zullen de kosten van de laptop zelf moeten dragen en dus moet je goed nadenken welke je voor je kind aanschaft. Kijk op https://onlinebestellen-achterafbetalen.nl/laptop-achteraf-betalen/ voor sites om een laptop aan te schaffen met zelfs de mogelijkheid om de kosten van de laptop achteraf te voldoen.

Maar waar moet je op letten om goede keuze te kunnen maken?

Belangrijke specificaties voor laptops voor school

Het formaat is belangrijk als de laptop vaak mee naar school gaat. Het gaat dan om het formaat van het beeldscherm en het gewicht van de laptop. Daarnaast moet de batterij minstens 4 uur meegaan en is een intern geheugen van 4 GB nodig. Vergeet ook niet een goede laptophoes te kopen en eventueel een muis.

Een laptop is een draagbare computer, maar niet alle laptops zijn even draagbaar en handzaam voor kinderen. Zeker als hij regelmatig mee moet naar school, kun je beter een kleinere laptop kiezen. Een scherm van tussen de 10 en 14 inch is dan het beste, met een gewicht van niet veel meer dan 1,5 kilo. Als hij nooit mee moet naar school, is het juist fijner een laptop met een wat groter scherm te kiezen en het gewicht is dan ook niet zo belangrijk.

Ook heel belangrijk als de laptop mee moet naar school, is de batterijduur. Kies een sterke accu met een batterijduur van minstens vier uur. Een intern geheugen van 4 GB is prima, maar hoe hoger hoe beter, want het intern geheugen zorgt er voor er ook voor dat de laptop sneller werkt. Een Celeron of Pentium processor is goed voor een laptop voor school, maar als er nog meer met de laptop gedaan wordt wil je een sterkere processor, een i3 of een i5.
Tot slot de accessoires: voor veilig vervoer is het belangrijk een goede laptophoes aan te schaffen. Tegenwoordig heb je ook veel rugzakken met een apart vak voor de laptop zodat deze goed beschermd wordt onderweg.

Daarnaast is het makkelijker om met een aparte muis te werken, vooral als je kind er niet alleen maar verslagen op moet typen.

Aanwezige software op de laptop

Word en Powerpoint zijn noodzakelijk voor de meeste schoolopdrachten, al vanaf de middelbare school. Pas later is er eventueel meer gespecialiseerde software nodig.

Voor het maken van opdrachten is goede software noodzakelijk. Voor het maken van verslagen bijvoorbeeld, kun je het beste Word kiezen. Powerpoint is ook handig om leuke spreekbeurten in elkaar te zetten. Verder is er weinig noodzakelijk voor school, al kan je kind natuurlijk wel speciale software nodig hebben voor de vervolgopleiding. Het is verstandig voor het kopen van de laptop op school na te gaan welke software en apps worden gebruikt in de opleiding/op school.

Concluderend kunnen we zeggen dat je kind voor schoolwerk geen bijzonder krachtige laptop nodig heeft. Belangrijk is juist het formaat en het gewicht van de laptop. Een grote laptop is leuk voor thuis maar niet fijn om mee te moeten nemen.

Toch zijn er wel wat eisen aan de kwaliteit van de laptop: een intern geheugen van minstens 4 GB, een goede processor, en natuurlijk een goede batterijduur. Een laptophoes of een goede tas is absoluut onmisbaar. Op de laptop is meestal maar weinig software nodig, vaak zijn Word en Powerpoint al genoeg voor de middelbare school.

Comments are closed.