Backlinks Plaatsen

Welke soorten scheerkwasten bestaan er?

Voor natscheerders is een scheerkwast een must voor het aanbrengen van scheerzeep of scheerschuim. Een scheerkwast maakt gezichtshaar zachter en zorgt ervoor dat het haar gaat staan. Met een scheerkwast is het zodoende niet nodig om het scheermes tegen de huid te drukken. Dit voorkomt huidirritatie en ongelukken bij scheren. De haren van een scheerkwast kunnen afkomstig zijn van een das of varken, maar je kunt ook kiezen voor synthetisch haar.

Scheerkwasten van varkenshaar

Een scheerkwast van varkenshaar is de goedkoopste optie. Varkenshaar is harder dan dashaar en voelt veelal wat grof aan, vooral in het begin. Na enig gebruik worden de haren vanzelf zachter, al wordt varkenshaar nooit zo zacht als dashaar. De grove structuur heeft overigens als voordeel dat je hiermee extra eenvoudig veel schuim creëert.

Scheerkwasten van dashaar

Dashaar wordt al meerdere eeuwen gebruikt voor scheerkwasten. Doordat dashaar zacht is, voelt het prettig aan op je huid. Tegelijkertijd, neemt dit haar veel water op, wat helpt om veel scheerschuim te creëren. Scheerkwasten van dashaar zijn veelal duurder dan scheerkwasten van varkenshaar, maar je kunt ook kiezen voor relatief goedkope uitvoeringen. Goedkoper dashaar is veelal wat ruwer dan duurder dashaar. Goedkoper dashaar gaat voorts minder lang mee dan duurder dashaar, zodat op de lange termijn scheerkwasten van duurder dashaar juist een voordeligere keuze zijn.

Scheerkwasten van synthetisch haar

Een klein percentage van alle mensen is allergisch voor das- en/of varkenshaar. Anderen hebben bijvoorbeeld principiële bezwaren tegen scheerkwasten van dierlijk haar. Zij kunnen kiezen voor scheerkwasten van synthetisch haar. Dit type scheerkwast heeft in de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt, waardoor met name de wat duurdere uitvoeringen tegenwoordig hetzelfde aanvoelen als kwalitatief dashaar. Bij dit speciaal voor scheren ontwikkelde kunsthaar is bovendien slechts de helft van de scheerzeep of -schuim nodig als bij dierlijke haren.

Comments are closed.