Backlinks Plaatsen

Windows Phone 8, top of flop?

Oktober 2012 was de maand van de release van de eerste Windows Phone 8 smartphone genaamd de HTC 8X. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft werd eerder dat jaar aangekondigd en gepresenteerd. Mensen waren toen al vol lof te spreken over wat ze zagen van Windows 8.

De HTC 8X was dus ’s werelds eerste Windows 8 telefoon verkrijgbaar voor consumenten. Het toestel was direct een kaskraker en verkocht goed. De specificaties waren niet baanbrekend maar het besturingssysteem was dit wel. Daarnaast had HTC ook nog een instap model uitgebracht genaamd de HTC 8S. Deze heeft mindere specificaties maar draait ook Windows 8 en is een stuk goedkoper.

Niet lang daarna kwam Nokia met de Lumia 920 en de Lumia 820 op de proppen. Deze waren een grote hit. De toestellen waren onverwachts veel te snel uitverkocht waardoor er leveringsproblemen ontstonden die tot vandaag de dag in ons land nog niet geheel opgelost zijn. Nokia had in het verleden tegenvallende verkoopcijfers met de Lumia lijnen maar het succes van de Lumia Windows Phone 8 telefoons hadden ze niet op gerekend.

Samsung wou ook wel een graantje meepikken van het Windows 8 succes en kwam met de Ativ S. De Ativ S is in ons land nog niet te verkrijgen maar dat zal niet lang meer duren.

Gezien de verkoopcijfers van Windows Phone 8 mogen we voorzichtig spreken over een kleine hit. Lange termijn cijfers zullen nog moeten laten blijken of het daadwerkelijk een grandioos succes is, maar ruimte voor een klein feestje bij Microsoft is er zeker.

Comments are closed.