Backlinks Plaatsen

Winterse marathon in Valencia

Ooit al eens gedacht om een marathon te lopen in de Spaanse stad Valencia? In 2020 vind de Valencia marathon plaats op 6 december. Dit biedt je tevens de gelegenheid voor een leuke stedentrip van enkele dagen naar deze mooie stad. En het grote voordeel is je nog profiteert van een heerlijke temperatuur van gemiddeld 15┬░ Celsius en onder de Spaanse zon. Je kunt je tijdens de wintermaanden wel slechtere omstandigheden voorstellen. Valencia is een heerlijke stad waar de historie levend wordt gehouden, maar waar moderne architectuur ook een belangrijke plaats inneemt. Alle reden daarom om in deze mooie stad de marathon te lopen.

Een veelzijdige route

Valencia is een badplaats en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Een gedeelte van de route voert je namelijk langs de Spaanse kust. Je hebt dus tijdens de marathon uitkijk over zee! Je start de marathon aan de rivier de Turia ter hoogte van het Museum van de Kunst en Wetenschap. De marathon volgt de route van de Turia, waarna je vanzelf uitkomt aan de Spaanse kust bij Valencia. Verder leidt de route je langs zowel de historische als moderne architectuur van de stad. De route is redelijk vlak. Onder de behaaglijke Spaanse zon die niet te heet is, is het tijdens de marathon ook echt genieten.

Geniet ook van een stedentrip naar Valencia

Geniet van meerdere dagen in Valencia. Vlieg twee dagen voor de marathon al naar Valencia, zodat je alvast aan de stad gewend kunt raken en je ontspannen aan de marathon start. Maak voordien ook gebruik van een losloop sessie, haal je startnummer op en geniet ondertussen van de stad. Blijf na de marathon ook nog een dag extra. Zo krijg je alle tijd om uit te rusten en volop de stad te verkennen. Tijdens je verblijf in Valencia verblijf je in een hotel dat in de buurt van de finish ligt, Hier geniet je iedere ochtend van een goed ontbijt en in de stad maak je kennis met de lokale keuken. Zo maak je van je marathon ook een ontspannende stedentrip.

Comments are closed.