Backlinks Plaatsen

Zonnepanelen voor een betere toekomst

Wanneer we het hebben over duurzame energie dan komen we al snel bij de belangrijkste bron namelijk de zon. Deze geweldige bron van energie geeft ons vijftig keer zoveel energie dan als wij jaarlijks in ons land aan gas, elektriciteit en benzine verbruiken. Tevens is zonne-energie in grote aantallen aanwezig en is het een schone manier van energie.

Hoe gebruiken we zonne-energie?

Voor de gebruikers zijn er verschillende manieren om van zonne-energie gebruik te maken. De meest voorkomende manier om energie van de zon om te zetten naar elektriciteit is via zonnepanelen. Maar het installeren van zonnepanelen is een klus die u het beste door een professioneel bedrijf kunt laten uitvoeren. Zo renderen de zonnepanelen in Nederland het beste als ze gericht zijn op het zuiden en geïnstalleerd zijn onder een hellingshoek tussen de 35 á 40 graden. Wanneer dit niet correct geïnstalleerd wordt zullen de zonnepanelen niet optimaal renderen.

Subsidie voor zonnepanelen

Met ingang van 2 juli 2012 kan de consument 15% van het aankoopbedrag terug ontvangen door het aanvragen van subsidie. Geheel elektronisch, via het elektronisch loket van AgenschapNL, kan de subsidie aangevraagd worden. Echter moet een ieder er rekening meer houden dat de subsidie op zonnepanelen slechts één keer per adres aangevraagd kan worden en dat er een maximum bedrag teruggevorderd kan worden van € 650,-.

Voor onze volgende generatie

Vaak in het nieuws is het onderwerp ‘klimaatverandering’ aan de orde. Niet voor niets want we zien en voelen allemaal dat het klimaat veranderd in Nederland. Door gebruik te maken van zonnepanelen putten we niet langer energie uit onze aarde, maar vangen we de energie op die ons toch al elke dag gratis geboden wordt. Zo verdient u uw investering terug en kan de volgende generatie genieten van een schoner en beter milieu.

Aanschaffen van zonnepanelen

Voordat u over gaat op de aanschaf van zonnepanelen is het verstandig om meer informatie aan te vragen bij de specialist uit uw regio. Zo voorkomt u dat er onverwacht zaken mislopen en bent u altijd goed geïnformeerd over de mogelijkheden en de terugverdientijd van uw zonnige investering.

Leave a Comment


5 + = zeven