Backlinks Plaatsen

ZZP’ers in de bouw: onveilig werk en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Uit nieuwsbericht van de Rijksoverheid blijkt dat er jaarlijks zo’n 10 tot 15 ongevallen met dodelijke afloop zijn tijdens onderhoud van gebouwen. Vaak worden deze veroorzaakt door een val van een ladder of steiger. Ook hierbij gaat het om zzp’ers. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen ongelukkige consequenties gedekt worden.

Onveilige bouwlocaties

Op 84 % van kleine locaties in de binnenstad wordt vaak onveilig gewerkt. Dan moet je denken aan onveilig werken met steigers, ladders en trappen. Er zijn in dit jaar al 71 boetes opgelegd door de Inspectie bij controles van 650 bouwlocaties.

Werken in op kleine bouwlocaties is ook vaak moeilijk, omdat er veel materialen in de weg liggen of moeilijk is om materialen op de juiste plek te krijgen

Bij die 10 tot 15 ongevallen met dodelijke afloop ging het in bijna de helft van de zaken om onveilig gebruik van rolsteigers, omdat ze niet volgens de reglementen worden gebruikt.

Veel zzp’ers werken onveilig

Bedrijven laten hun ladders en trappen vaak niet jaarlijks keuren. En veel zzp’ers zijn er niet van bewust dat die verplichting op bouwlocatie ook voor hen geldt.

Voorkom erger met een AOV 

Voorkomen is beter dan genezen. Maar als je niet kan voorkomen, wil je ervoor zorgen dat de gevolgen niet enorm zijn. Vooral als zzp’er ben je in veel opzichten verantwoordelijk voor jezelf. Als je dan door een ongeval niet door kunt met werken, is het een grote geruststelling dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt.

Neem daarom toch de tijd om goede informatie te vinden en te kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die bij jou past.

Leave a Comment


drie + = 6